Trainingen

 

Twee maal per week komen we samen om in groep een training aan te vangen. Deze beginnen in ons clublokaal 'Canteclaerhoeve' op woensdagavond om 19u30 en zondagmorgen om 9u30.

 

Telkens wordt er een uitgetekend parcours opgehangen. Dit parcours kan je volgen op een kaart en via een omschrijving. Iedere training is er een ander parcours zodat het niet eentonig wordt.

 

Elke training worden er drie afstanden voorzien. Dit zorgt ervoor dat zowel de beginnende loper, als de doorwinterde afstandvreter aan zijn trekken kan komen. De afstanden variëren in volgende marges:

  • korte afstand: van 5 km tot 7 km
  • middelste afstand: van 9 km tot 11 km
  • lange afstand: van 12 km tot 14 km

 

Hierbij wordt de korte afstand iedere woensdagavond om 19u30 afgestapt door onze groep wandelaars.

 

Op regelmatige basis wordt er een extra lange afstand ingelast van ongeveer 20km op zondagmorgen. Deze extra training wordt steeds vooraf aangekondigd. Bovendien blijven op deze dagen de standaard afstanden eveneens van toepassing.

 

Hou bij het joggen en wandelen wel een aantal belangrijke punten in gedachte betreffende het lopen op de weg en uw zichtbaarheid.

 

Iedere training wordt gezamenlijk aangevangen. Bij aanvang wordt de leiding genomen door enkelen die het tempo van de groep zodanig laag houden dat de groep bij elkaar kan blijven. Na een afgesproken punt kan elkeen voor zichzelf beslissen het tempo op te trekken volgens zijn eigen kunnen en loopt ieder zijn welbepaalde afstand.

 

Zowel voor als na de training is er een aparte ruimte voor dames en heren voorzien waar men zich kan omkleden. Na de training is er ook de mogelijkheid tot douchen tegen een democratische prijs.

 

 

Terug naar Clubinfo


Maak jouw eigen website met JouwWeb