Nieuwsberichten

maandag, 21 maart 2022

Hierbij melden we het droevige nieuws dat op 21 maart de heer Gérard Ameels, vader van Vera en Els, schoonvader van Evelien Van Lancker en Frederik Deputter, opa van Fleur Deputter, allen leden van onze Run for Fun-club.

De uitvaartplechtigheid zal doorgaan op zaterdag 26 maart 2022 om 9u45 in aula "Witte Poort" van rouwcenter Hoebeke te Zwalm.

Condoleren kan via de website Rouwcenter Hoebeke

Namens het bestuur bieden we de getroffen families ons medeleven aan en wensen we hun veel sterkte 

 

zondag, 6 februari 2022

Neen, deze titel is geen vergissing. We gaan met onze club eens buiten de lijntjes kleuren en eens iets anders doen.

Op zaterdag 26 maart organiseren de mensen van “Vintage Car Events” in Wodecq voor onze club een wandeling van ca 2u30 waarin we een “moord” moeten proberen op te lossen.

Wist je dat Hercules Poirot, le petit Belge, geboren is in Ellezelles?

We gaan samen de laatste route van het slachtoffer langs de prachtige landschappen van het Pays Des Collines, zoeken er tip en ontraffelen samen met Herculles Poirot een vreselijke moord

Deelname aan deze wandeling inclusief een drankstop kost normaal 18€ per persoon maar krijgen we als club voor 15€ per persoon. Voor onze leden legt de clubkas 5€ bij zodat een lid slechts 10 € betaald

We starten met de wandeling om 15u aan de oude watermolen Moulin de Mouflu, Quesnoit 28 in Wodecq. Eventueel kan er onderling afgesproken worden om samen te rijden zodat we met volle wagens de transfert kunnen doen. Opgelet, Wodecq is niet echt ver maar reken toch op ca. 45 minuten verplaatsingstijd.

Bij terugkomst wordt er een maaltijd geserveerd. Voor 28 € per persoon kunnen we kiezen uit een Mixed Grill met frietjes of een Raclette. Dit laatste op voorwaarde dat we met minstens 6 personen zijn die kiezen voor Raclette. Is dit niet het geval dan wordt het voor iedereen Mixed Grill. Uiteraard is deze maaltijd niet verplicht en kan er worden ingeschreven voor enkel eten of enkel wandelen. Dranken zijn niet inbegrepen en worden ter plaatse betaald.

Inschrijven doen we door zo snel mogelijk maar zeker voor 12 maart een e-mail te sturen naar Johan (jo.vandenberge@telenet.be) en het verschuldigd bedrag te storten op onze rekening nr BE66 9797 8914 7343 . Dit met de vermelding van hoeveel personen/leden deelnemen aan de wandeling en wat er verkozen wordt om te eten.

Vb. van mee te geven inlichtingen:

 • Deelname moordspel Persoon_X met 1 lid en 1 partner (niet lid): 10 + 15€ = 25€ - 1 * Mixed Grill + 1 * Raclette: 56€ è 81€
 • Deelname moordspel Eric & Karla: 2 leden: 20 € - 2 * Raclette: 56 € è 76 €  
maandag, 3 januari 2022

Beste run for funners

Vooreerst willen we in deze nog steeds uitzonderlijke tijden ieder lid en zijn familie een gezond,  voorspoedig en sportief 2022 toewensen. We hopen dat allen nog steeds vrij zijn van corona en dat je gedurende deze jaarwissel toch nog wel wat hebt kunnen genieten met je naasten, vrienden en familie.

Zoals reeds eerder aangekondigd hebben we dit jaar geen nieuwjaarsreceptie georganiseerd. Een alternatief plannen we op 2de pasen, info volgt later. Normaal richten we, tijdens deze nieuwjaarsreceptie, een woord van dank aan enkele verdienstelijke clubleden voor hun inspanningen zoals bakken, begeleiden van joggers en wandelaars, uithangen van parcours,…. Bij deze willen we, zonder namen te noemen (zodat we niemand vergeten), deze mensen oprecht bedanken.

Verder hopen we snel iedereen weer terug te kunnen verwelkomen op onze wekelijkse trainingen. Deze start nu woensdag 5 januari op het gebruikelijk uur 19u30 in ons clublokaal De Canteclaer. Opgelet, ons clublokaal is nog gesloten tot zaterdag 8 januari. Hou hier rekening mee. We kunnen bij aanvang van de training wel afspreken om elders nog iets te gaan nuttigen na de training.

Met vriendelijke groeten

Namens het bestuur

zaterdag, 6 november 2021

Op zaterdagavond 6 november 2021 kunnen we eindelijk aanknopen met onze traditie van een jaarlijks sluitingsfeest.

Plaats van het gebeuren : clublokaal Canteclaer

Aanvangsuur : 19u

Menu :

 • Aperitief
 • Garnalencocktail
 • Kalkoenfilet met groentenkrans in botersaus en kroketten
 • Koffie en gebak

Gevolgd door een fuif met DJ

Prijs per persoon van 50 euro voor leden en 60 euro voor niet leden.  In deze prijs zijn alle consumpties tijdens de volledige avond inbegrepen (uitgezonderd digestieven).

Inschrijven kan:

 • Of door het verschuldigd bedrag over te schrijven op rekeningnr. 979-7891473-43 ( IBAN : BE66 9797 8914 7343 BIC : ARSP BE 22 ) op naam van Run for Fun Zwalm, met als mededeling 'Sluitingsfeest + de namen voor wie je dit betaald'. Dit is voor ons de makkelijkste werkwijze!
 • Of door het betalen van verschuldigd bedrag aan één van de bestuursleden (Antoine, Sabine, Linda, Johan of Eric)

Uiterste inschrijvingsdatum : zaterdag 30 oktober 2021

VAN HARTE WELKOM !

zondag, 17 oktober 2021

Ondertussen hebben we er een prachtig weekend Doornik opzitten met een brouwerijbezoek en prachtige stads- en natuurwandelingen en kijken we alweer verlangend uit naar de volgende editie.

Hou alvast de data vrij, ons volgend weekend Run for Fun plannen we van vrijdag 7 oktober tot en met zondag 9 oktober 2022 met als bestemming Valkenburg.

Meer info volgt later!

 

maandag, 13 september 2021

Ook in deze jogging was er slechts één clublid aanwezig, nl Eric De Moor

De 5,4 km werd afgewandeld in 46 min 15 wat resulteerde in een 66ste plaats (van de 70 deelnemers die definisch behaalden).

 

dinsdag, 7 september 2021

Er nam aan deze loop slechts één clublid deel, nl Dirk De Sutter

hij behaalde op de 13 km een 45ste plaats (van de 110 deelnemers die definisch behaalden) en dit met een tijd van 1:03:51

Proficiat Dirk

zondag, 8 augustus 2021

Overlijdensbericht van Marie Louise Meerschaut

Hierbij melden we het droevige nieuws dat op 5 augustus Mevrouw Marie Louise Meerschaut, moeder van Alex Van Wijmeersch overleden is.

De uitvaartplechtigheid zal door de huidige maatregelen plaats hebben in beperkte kring.

Condoleren kan via de website Rouwcenter D'hondt

Namens het bestuur bieden we de getroffen familie ons medeleven aan en wensen we hun veel sterkte toe.

woensdag, 4 augustus 2021

Onze jogging & wandelclub Run for Fun Zwalm neemt actief deel aan “de maand van de sportclub”

Op 4 september organiseren we hiervoor een opendeurdag.

Dit heeft iedereen de kans om het eens zelf te proberen.

Iedereen is van harte welkom aan ons lokaal Canteclaerhoeve, Rekegemstraat 12b te 9630 Zwalm

We starten vanaf 14u00 met een infostand

Om 15u00 bestaat de mogelijkheid om onder begeleiding deel te nemen aan een wandeling van +/- 5 km of één of meer rondjes van +/- 3 km te joggen

Afsluiten doen we met een gratis drankje !

Alle info over onze club vindt u op www.runforfunzwalm.be.

dinsdag, 3 augustus 2021

Beste Run for Funners,

een paar weken terug gaf Dirk ons te kennen zich te willen terugtrekken uit het bestuur van onze club. Dit was voor hem een moeilijke keuze daar hij onze club zeer genegen is maar zag dit als een logisch gevolg daar hij nagenoeg niet meer aanwezig is op onze clubactiviteiten.

Daar we dit jaar niet direct zekerheid hebben welke groepsactiviteiten er nog mogelijk worden, willen we langs deze weg iedereen hiervan op de hoogte brengen.

Ondertussen bezorgden we Dirk een afscheid pakketje als attentie voor de vele inspanningen die hij binnen de organisatie van onze club jarenlang voor zijn rekening nam. Hiervoor ook nog eens langs deze weg "van harte bedankt Dirk voor alle geleverde inspanningen".

namens het bestuur

maandag, 12 juli 2021

Overlijdensbericht van Denis Merchiers

Hierbij melden we het droevige nieuws dat op 8 juli de heer Denis Merchiers, vader van Pascal Merchiers & schoonvader van Caroline Lapaege, overleden is.

De uitvaartplechtigheid zal doorgaan in intieme familiekring.

Condoleren kan via de website Rouwcenter Hoebeke - Begrafenisonderneming in Zwalm — Home (rouwcenter-hoebeke.be)

Namens het bestuur bieden we de getroffen familie ons medeleven aan en wensen we hun veel sterkte toe.

 

woensdag, 7 juli 2021

Beste RunForFunners,

stillaan wordt er weeréén en ander georganiseerd. Daarom besloten wij als club om deel te nemen aan enkele van deze organisaties waaronder:

14 aug: Egmontloop Zottegem

3 sdpt: Ketskesloop Bottelare

11 sept: Zwalmjogging

opgelet: voor de meeste activiteiten dien je op voorhand online in te schrijven

hou onze activiteitenkalender goed in de gaten!

het bestuur

 

 

woensdag, 12 mei 2021

Eindelijk staan er versoepelingen in het vooruitzicht die ons toelaten opnieuw min of meer als club te gaan functioneren. Hopelijk krijgen jullie allen snel de mogelijkheid om jullie, indien gewenst, te laten vaccineren. En hopelijk kunnen we vanaf heden vrij snel in onze oude gewoontes terugvallen. Alhoewel we vrezen dat dit misschien allemaal nog wel wat tijd zal vragen.

 

Daarom hebben we als bestuur besloten buiten de trainingen nog geen extra activiteiten te organiseren. Wel zullen we binnenkort data bekendmaken voor ons “weekendje weg”, het eindejaarsfeest en de nieuwjaarsreceptie, alles uiteraard nog met het korreltje zout van de huidige onzekerheid. Onze “kaas & wijnavond” en “Start to Run” hebben we alvast uitgesteld naar 2022.

 

Wat we wel al kunnen opstarten zijn onze trainingen. Deze zullen vanaf woensdag 12 mei opnieuw opstarten.

Trainen mogen we in groep van maximaal 25 personen. Daar we al opgesplitst zijn in wandelaars / lopers zal dit vermoedelijk geen probleem vormen. Indien nodig kunnen we een te grote groep nog opsplitsen.

Wel mogen we buiten de training maar met maximaal 10 personen samenscholen, dus hou hier voor en na de training zeker rekening mee.

Als het terras in ons clublokaal open is kunnen we tot ten laatste 22 uur nog iets nuttigen. Hou hier dan wel rekening mee dat we met maximum 4 mensen aan tafel mogen zitten en we moeten wachten op bediening, dus niet iets te drinken halen in het café.

 

Mogen we dan ook aan iedereen vragen om voor aanvang een mondmasker te dragen en dit eveneens te doen bij eventuele samenscholingen na de training. En rekening te houden met al deze beperkende maatregelen, zodat zowel onze club als ons clubhuis niet in moeilijkheden wordt gebracht. Waarvoor de oprechte dank van het voltallig bestuur.

 

Tot slot nog dit, omdat we dit jaar jullie niet hebben kunnen verwelkomen op de gewoonlijke nieuwjaarsreceptie enerzijds en als aanmoediging om na deze lange rustpauze opnieuw van start te gaan hebben we besloten een kleine attentie voor elk aanwezig lid te voorzien.

 

Tot hopelijk zeer snel

zondag, 3 januari 2021

Beste clubleden,

 

vanwege het bestuur wensen wij iedereen een voorspoedig en vooral gezond 2021.

Jammer genoeg kunnen wij, vanwege de geldende maatregelen, momenteel niets organiseren.

Voor het onderhouden van onze conditie zijn wij dan ook afhankelijk van eigen initiatief.

De parcours die wij normaal zouden lopen zijn steeds op de website terug te vinden.

Afspreken voor een training kan maar met een maximum 4 personen en mits in acht name van de 1,5 m afstand.

We doen dan ook een warme oproep om alle maatregelen nog even vol te houden en hopen dat het trainen in clubverband dan snel mogelijk zal worden.

 

Eveneens willen we u eraan herinneren, dat ook als je alleen loopt, je door jouw lidmaatschap van een verzekering geniet mocht slachtoffer worden van een val of andere pech ondervinden. Hiervoor moet je wel zorgen dat, indien dit nog niet zou gebeurd zijn, jouw lidmaatschap zo snel mogelijk vernieuwd.

 

Wees voorzichtig en hou het gezond

 

Het bestuur

 

donderdag, 26 november 2020

Beste Run for Funners,

 

een paar weken terug gaf Carla ons te kennen haar te willen terugtrekken uit het bestuur van onze club.

Daar we dit jaar geen sluitingsfeest hebben, en ook niet direct zicht hebben op een mogelijkheid om een nieuwjaarsreceptie te organiseren willen we langs deze weg hier iedereen van op de hoogte brengen. 

Ondertussen bezorgden we haar een afscheidpakketje als attentie voor de vele inspanningen die zij binnen de organisatie van onze club en zijn activiteiten jarenlang voor haar rekening nam. Hiervoor ook nog eens langs deze weg "van harte bedankt Carla voor alle geleverde inspanningen".

Carla gaf ons trouwens nog te kennen nog steeds buiten het bestuur om te willen meewerken aan activiteiten en blijft lid, dus we zien haar zeker nog!!

namens het bestuur

 

woensdag, 4 november 2020

Vorig weekend werd afscheid genomen van Nancy De Smet. Een zeer optimistisch, goedlachse vrouw die zeker zal gemist worden. 

Ze kwam zelf zo graag naar onze loopclub, had nog zoveel doelen, jammer dat alles zo plots wegvalt.

In bijlage vinden jullie een scan van het herdenkingsprentje.

dinsdag, 27 oktober 2020

net hebben we de nieuwe maatregelen gehoord ter berstrijding van het Corona-virus. Deze gaan in vanaf aanstaande vrijdag 30 oktober. In onderlinge overeenstemming hebben we als bestuur beslist het gezond verstand te laten primeren en stoppen we met onmiddellijke ingang met de groepstrainingen.

 

Omdat we samen met de beleidsmakers er wel van overtuigd zijn dat bewegen en sporten een positieve invloed heeft op onze fysieke maar ook onze mentale gezondheid hebben we besloten de parcours wel verder in te plannen. Op deze wijze bieden we je steeds een leidraad om in je eentje wel een wandeling te maken of een parcour te lopen. Je zal dan ook elke zondag en elke woensdag een ander parcour op onze website terugvinden. Het is de bedoeling dat je dit parcour wandelt/loopt op een vrij te kiezen moment in je eentje, in je eigen bubbel of met maximum 4 mensen. Wij kunnen als bestuur alleen maar aandringen om deze regels nauwgezet te volgen en zorg dat je goed zichtbaar bent in deze donkere winterperiode.

 

Hou het veilig en gezond & hopelijk tot zeer binnnenkort,

 

Namens het bestuur

maandag, 26 oktober 2020

Hierbij melden we het droevige nieuws dat op zaterdag 24 oktober ons clublid Nancy De Smet overleden is. Een zeer optimistisch, goedlachse vrouw die zeker zal gemist worden.

Conform de overheidsmaatregelen Corona/Covid-19 zal de uitvaartplechtigheid doorgaan in beperkte kring.

Condoleren kan via de website https://www.begrafenissen-vanderhaegen.be/

Namens het bestuur bieden we de hard getroffen familie ons medeleven aan en wensen we hun veel sterkte toe.

dinsdag, 20 oktober 2020

Beste clubleden,

wegens de nieuwe coronamaatregelen is ons lokaal Canteclaer gesloten voor minstens één maand.

Dit belet ons niet om op woensdag en zondag nog samen te komen voor de training. Daar dit een buitenactiviteit is en geen contactsport zijn er nog geen wijzigingen in de richtlijnen. 

Wij benadrukken wel het feit dat iedereen wordt gevraagd om de privacyregels zo goed mogelijk op te volgen. Het bestuur kan niet verantwoordelijk zijn voor inbreuken van individuele leden.

Hou het gezond!

Het bestuur

 

woensdag, 29 juli 2020

Sportactiviteiten (trainingen) kunnen voorlopig blijven doorgaan met een beperking van maximaal 50  personen. Echter moeten we rekening houden met volgende richtlijnen:

 • We dienen aanwezigheidslijsten aan te leggen die 14 dagen dienen bijgehouden te worden, nadien worden deze vernietigd.
 • Het is ook verplicht een mondmasker bij te hebben (ook tijdens het joggen). Dit dient gebruikt te worden mocht je in drukke omgevingen komen, wat tijdens het volgen van onze parcours niet zal gebeuren.
 • Samenscholingen zijn beperkt tot maximaal 10 mensen, om deze reden zullen we het parcours niet langer op een bord publiceren. Indien je komt joggen/wandelen dien je op voorhand het parcours op onze website op te vragen.
 • Hou op het terrein van ons clublokaal rekening met de maatregelen opgelegd aan de horeca. Zorg dat je zeker in geen grote groepen samen staat en blijf zo veel mogelijk op de parking
 • Na het joggen kunnen we nog iets drinken, mits we rekening houden met de richtlijnen die gelden voor de horeca. Het aantal personen is beperkt tot maximum 10 aan één tafel. Het is echter niet duidelijk waaruit deze bubbel van 10 bestaan. Sommige bronnen tellen hier de leden van het gezin uitgebreid met maximum 5 andere personen (dus eigenlijk een maximum van 5). Wij stellen voor zeker de richtlijnen van de uitbaters op te volgen!

 

Het bestuur dringt aan dat alle richtlijnen (zowel tijdens het sporten als deze geldend voor de horeca) betreffende het verhinderen van de verdere verspreiding van dit virus correct worden opgevolgd en hoopt dat alle leden met hun familie en kennissen gezond mogen blijven.

Pagina's