Nieuwsberichten

Uitslag Zwalmjogging 2021 - 11 sept 2021

maandag, 13 september 2021

Ook in deze jogging was er slechts één clublid aanwezig, nl Eric De Moor

De 5,4 km werd afgewandeld in 46 min 15 wat resulteerde in een 66ste plaats (van de 70 deelnemers die definisch behaalden).

 

Uitslag Ketskesloop 3 sept 2021 - Bottelaere

dinsdag, 7 september 2021

Er nam aan deze loop slechts één clublid deel, nl Dirk De Sutter

hij behaalde op de 13 km een 45ste plaats (van de 110 deelnemers die definisch behaalden) en dit met een tijd van 1:03:51

Proficiat Dirk

Overlijdensbericht van Marie Louise Meerschaut

zondag, 8 augustus 2021

Overlijdensbericht van Marie Louise Meerschaut

Hierbij melden we het droevige nieuws dat op 5 augustus Mevrouw Marie Louise Meerschaut, moeder van Alex Van Wijmeersch overleden is.

De uitvaartplechtigheid zal door de huidige maatregelen plaats hebben in beperkte kring.

Condoleren kan via de website Rouwcenter D'hondt

Namens het bestuur bieden we de getroffen familie ons medeleven aan en wensen we hun veel sterkte toe.

deelname aan "de maand van de sportclub" op 4 sept 2021

woensdag, 4 augustus 2021

Onze jogging & wandelclub Run for Fun Zwalm neemt actief deel aan “de maand van de sportclub”

Op 4 september organiseren we hiervoor een opendeurdag.

Dit heeft iedereen de kans om het eens zelf te proberen.

Iedereen is van harte welkom aan ons lokaal Canteclaerhoeve, Rekegemstraat 12b te 9630 Zwalm

We starten vanaf 14u00 met een infostand

Om 15u00 bestaat de mogelijkheid om onder begeleiding deel te nemen aan een wandeling van +/- 5 km of één of meer rondjes van +/- 3 km te joggen

Afsluiten doen we met een gratis drankje !

Alle info over onze club vindt u op www.runforfunzwalm.be.

Ontslagname Dirk Taeleman

dinsdag, 3 augustus 2021

Beste Run for Funners,

een paar weken terug gaf Dirk ons te kennen zich te willen terugtrekken uit het bestuur van onze club. Dit was voor hem een moeilijke keuze daar hij onze club zeer genegen is maar zag dit als een logisch gevolg daar hij nagenoeg niet meer aanwezig is op onze clubactiviteiten.

Daar we dit jaar niet direct zekerheid hebben welke groepsactiviteiten er nog mogelijk worden, willen we langs deze weg iedereen hiervan op de hoogte brengen.

Ondertussen bezorgden we Dirk een afscheid pakketje als attentie voor de vele inspanningen die hij binnen de organisatie van onze club jarenlang voor zijn rekening nam. Hiervoor ook nog eens langs deze weg "van harte bedankt Dirk voor alle geleverde inspanningen".

namens het bestuur

Overlijdensbericht van Denis Merchiers

maandag, 12 juli 2021

Overlijdensbericht van Denis Merchiers

Hierbij melden we het droevige nieuws dat op 8 juli de heer Denis Merchiers, vader van Pascal Merchiers & schoonvader van Caroline Lapaege, overleden is.

De uitvaartplechtigheid zal doorgaan in intieme familiekring.

Condoleren kan via de website Rouwcenter Hoebeke - Begrafenisonderneming in Zwalm — Home (rouwcenter-hoebeke.be)

Namens het bestuur bieden we de getroffen familie ons medeleven aan en wensen we hun veel sterkte toe.

 

deelname activiteiten

woensdag, 7 juli 2021

Beste RunForFunners,

stillaan wordt er weeréén en ander georganiseerd. Daarom besloten wij als club om deel te nemen aan enkele van deze organisaties waaronder:

14 aug: Egmontloop Zottegem

3 sdpt: Ketskesloop Bottelare

11 sept: Zwalmjogging

opgelet: voor de meeste activiteiten dien je op voorhand online in te schrijven

hou onze activiteitenkalender goed in de gaten!

het bestuur

 

 

herstart van onze clubtrainingen vanaf woensdag 12 mei

woensdag, 12 mei 2021

Eindelijk staan er versoepelingen in het vooruitzicht die ons toelaten opnieuw min of meer als club te gaan functioneren. Hopelijk krijgen jullie allen snel de mogelijkheid om jullie, indien gewenst, te laten vaccineren. En hopelijk kunnen we vanaf heden vrij snel in onze oude gewoontes terugvallen. Alhoewel we vrezen dat dit misschien allemaal nog wel wat tijd zal vragen.

 

Daarom hebben we als bestuur besloten buiten de trainingen nog geen extra activiteiten te organiseren. Wel zullen we binnenkort data bekendmaken voor ons “weekendje weg”, het eindejaarsfeest en de nieuwjaarsreceptie, alles uiteraard nog met het korreltje zout van de huidige onzekerheid. Onze “kaas & wijnavond” en “Start to Run” hebben we alvast uitgesteld naar 2022.

 

Wat we wel al kunnen opstarten zijn onze trainingen. Deze zullen vanaf woensdag 12 mei opnieuw opstarten.

Trainen mogen we in groep van maximaal 25 personen. Daar we al opgesplitst zijn in wandelaars / lopers zal dit vermoedelijk geen probleem vormen. Indien nodig kunnen we een te grote groep nog opsplitsen.

Wel mogen we buiten de training maar met maximaal 10 personen samenscholen, dus hou hier voor en na de training zeker rekening mee.

Als het terras in ons clublokaal open is kunnen we tot ten laatste 22 uur nog iets nuttigen. Hou hier dan wel rekening mee dat we met maximum 4 mensen aan tafel mogen zitten en we moeten wachten op bediening, dus niet iets te drinken halen in het café.

 

Mogen we dan ook aan iedereen vragen om voor aanvang een mondmasker te dragen en dit eveneens te doen bij eventuele samenscholingen na de training. En rekening te houden met al deze beperkende maatregelen, zodat zowel onze club als ons clubhuis niet in moeilijkheden wordt gebracht. Waarvoor de oprechte dank van het voltallig bestuur.

 

Tot slot nog dit, omdat we dit jaar jullie niet hebben kunnen verwelkomen op de gewoonlijke nieuwjaarsreceptie enerzijds en als aanmoediging om na deze lange rustpauze opnieuw van start te gaan hebben we besloten een kleine attentie voor elk aanwezig lid te voorzien.

 

Tot hopelijk zeer snel

2021

zondag, 3 januari 2021

Beste clubleden,

 

vanwege het bestuur wensen wij iedereen een voorspoedig en vooral gezond 2021.

Jammer genoeg kunnen wij, vanwege de geldende maatregelen, momenteel niets organiseren.

Voor het onderhouden van onze conditie zijn wij dan ook afhankelijk van eigen initiatief.

De parcours die wij normaal zouden lopen zijn steeds op de website terug te vinden.

Afspreken voor een training kan maar met een maximum 4 personen en mits in acht name van de 1,5 m afstand.

We doen dan ook een warme oproep om alle maatregelen nog even vol te houden en hopen dat het trainen in clubverband dan snel mogelijk zal worden.

 

Eveneens willen we u eraan herinneren, dat ook als je alleen loopt, je door jouw lidmaatschap van een verzekering geniet mocht slachtoffer worden van een val of andere pech ondervinden. Hiervoor moet je wel zorgen dat, indien dit nog niet zou gebeurd zijn, jouw lidmaatschap zo snel mogelijk vernieuwd.

 

Wees voorzichtig en hou het gezond

 

Het bestuur

 

ontslagname Carla De Maeseneer

donderdag, 26 november 2020

Beste Run for Funners,

 

een paar weken terug gaf Carla ons te kennen haar te willen terugtrekken uit het bestuur van onze club.

Daar we dit jaar geen sluitingsfeest hebben, en ook niet direct zicht hebben op een mogelijkheid om een nieuwjaarsreceptie te organiseren willen we langs deze weg hier iedereen van op de hoogte brengen. 

Ondertussen bezorgden we haar een afscheidpakketje als attentie voor de vele inspanningen die zij binnen de organisatie van onze club en zijn activiteiten jarenlang voor haar rekening nam. Hiervoor ook nog eens langs deze weg "van harte bedankt Carla voor alle geleverde inspanningen".

Carla gaf ons trouwens nog te kennen nog steeds buiten het bestuur om te willen meewerken aan activiteiten en blijft lid, dus we zien haar zeker nog!!

namens het bestuur

 

Herdenkingsprentje Nancy De Smet

woensdag, 4 november 2020

Vorig weekend werd afscheid genomen van Nancy De Smet. Een zeer optimistisch, goedlachse vrouw die zeker zal gemist worden. 

Ze kwam zelf zo graag naar onze loopclub, had nog zoveel doelen, jammer dat alles zo plots wegvalt.

In bijlage vinden jullie een scan van het herdenkingsprentje.

Stopzetting van alle groepstrainingen

dinsdag, 27 oktober 2020

net hebben we de nieuwe maatregelen gehoord ter berstrijding van het Corona-virus. Deze gaan in vanaf aanstaande vrijdag 30 oktober. In onderlinge overeenstemming hebben we als bestuur beslist het gezond verstand te laten primeren en stoppen we met onmiddellijke ingang met de groepstrainingen.

 

Omdat we samen met de beleidsmakers er wel van overtuigd zijn dat bewegen en sporten een positieve invloed heeft op onze fysieke maar ook onze mentale gezondheid hebben we besloten de parcours wel verder in te plannen. Op deze wijze bieden we je steeds een leidraad om in je eentje wel een wandeling te maken of een parcour te lopen. Je zal dan ook elke zondag en elke woensdag een ander parcour op onze website terugvinden. Het is de bedoeling dat je dit parcour wandelt/loopt op een vrij te kiezen moment in je eentje, in je eigen bubbel of met maximum 4 mensen. Wij kunnen als bestuur alleen maar aandringen om deze regels nauwgezet te volgen en zorg dat je goed zichtbaar bent in deze donkere winterperiode.

 

Hou het veilig en gezond & hopelijk tot zeer binnnenkort,

 

Namens het bestuur

Jammerlijk overlijden van Nancy De Smet

maandag, 26 oktober 2020

Hierbij melden we het droevige nieuws dat op zaterdag 24 oktober ons clublid Nancy De Smet overleden is. Een zeer optimistisch, goedlachse vrouw die zeker zal gemist worden.

Conform de overheidsmaatregelen Corona/Covid-19 zal de uitvaartplechtigheid doorgaan in beperkte kring.

Condoleren kan via de website https://www.begrafenissen-vanderhaegen.be/

Namens het bestuur bieden we de hard getroffen familie ons medeleven aan en wensen we hun veel sterkte toe.

clublokaal gesloten - trainingen gaan nog steeds door

dinsdag, 20 oktober 2020

Beste clubleden,

wegens de nieuwe coronamaatregelen is ons lokaal Canteclaer gesloten voor minstens één maand.

Dit belet ons niet om op woensdag en zondag nog samen te komen voor de training. Daar dit een buitenactiviteit is en geen contactsport zijn er nog geen wijzigingen in de richtlijnen. 

Wij benadrukken wel het feit dat iedereen wordt gevraagd om de privacyregels zo goed mogelijk op te volgen. Het bestuur kan niet verantwoordelijk zijn voor inbreuken van individuele leden.

Hou het gezond!

Het bestuur

 

aangepaste Coronamaatregelen

woensdag, 29 juli 2020

Sportactiviteiten (trainingen) kunnen voorlopig blijven doorgaan met een beperking van maximaal 50  personen. Echter moeten we rekening houden met volgende richtlijnen:

 • We dienen aanwezigheidslijsten aan te leggen die 14 dagen dienen bijgehouden te worden, nadien worden deze vernietigd.
 • Het is ook verplicht een mondmasker bij te hebben (ook tijdens het joggen). Dit dient gebruikt te worden mocht je in drukke omgevingen komen, wat tijdens het volgen van onze parcours niet zal gebeuren.
 • Samenscholingen zijn beperkt tot maximaal 10 mensen, om deze reden zullen we het parcours niet langer op een bord publiceren. Indien je komt joggen/wandelen dien je op voorhand het parcours op onze website op te vragen.
 • Hou op het terrein van ons clublokaal rekening met de maatregelen opgelegd aan de horeca. Zorg dat je zeker in geen grote groepen samen staat en blijf zo veel mogelijk op de parking
 • Na het joggen kunnen we nog iets drinken, mits we rekening houden met de richtlijnen die gelden voor de horeca. Het aantal personen is beperkt tot maximum 10 aan één tafel. Het is echter niet duidelijk waaruit deze bubbel van 10 bestaan. Sommige bronnen tellen hier de leden van het gezin uitgebreid met maximum 5 andere personen (dus eigenlijk een maximum van 5). Wij stellen voor zeker de richtlijnen van de uitbaters op te volgen!

 

Het bestuur dringt aan dat alle richtlijnen (zowel tijdens het sporten als deze geldend voor de horeca) betreffende het verhinderen van de verdere verspreiding van dit virus correct worden opgevolgd en hoopt dat alle leden met hun familie en kennissen gezond mogen blijven.

Anulatie van onze 17de kaas en wijnavond vrijdag 16 okt

zaterdag, 27 juni 2020

Nu de Coronamaatregelen iets versoepeld zijn hebben we met het bestuur de koppen bij elkaar gestoken om de onmiddellijke toekomst te bespreken. Daar alles nog zeer onzeker blijft, en er geen directe aanleiding wordt gezien tot drastische wijzigingen hebben wij besloten om de eerder uitgestelde kaas- en wijnavond 2020 alsnog af te lassen. Wij zullen alle kaarten daarom terug betalen.  We hopen in het voorjaar 2021 wel een volgende editie te kunnen organiseren.

Om dit terugbetalen ordentelijk te laten verlopen stellen we voor dat ieder lid de kaarten opvraagt en terugbetaald aan degenen waaraan hij/zij kaarten verkocht. Bezorg deze kaarten dan bij één van de bestuursleden in een envelop waarop jouw naam en rekeningnummer vermeld staan. Wij zorgen ervoor dat het bedrag van deze kaarten dan zo spoedig mogelijk wordt terugbetaald.

Ben je geen lid en heb je toegangskaarten voor onze kaas- en wijnavond 2020 dan kan je deze terugbezorgen je aan het lid waarvan je deze kaarten aankocht. Je kan echter ook steeds bij één van de bestuursleden terecht met deze kaarten, zij kunnen je het verschuldigd bedrag dan terugbetalen.

Met dank voor het begrip en onze excuses voor de extra last die we jullie in deze zeer uitzonderlijk tijden bezorgen,

Namens het bestuur

 

herstart trainingen

woensdag, 10 juni 2020

Beste Runforfun-leden,

 

Ondertussen zijn er opnieuw versoepelingen in werking getreden en hebben wij als bestuur de beslissing genomen ook onze trainingen te hervatten en dit vanaf woensdag 10 juni. Let wel, nu woensdag is de Canteclaer en de camping nog niet open. Omkleden en een toiletbezoek is aanstaande woensdag dus nog niet mogelijk.

 

Praktische afspraken:

 • Iedereen blijft persoonlijk verantwoordelijk voor het respecteren en het naleven van de richtlijnen rond de corona-bestrijding. T.t.z.:
  • afstand houden van minstens 1,5 m
  • in groep van maximum 20 personen lopen/wandelen wanneer een begeleider aanwezig is. Als er een bestuurslid in de groep aanwezig is zal hij/zij die opdracht op zich nemen. Indien er geen bestuurslid in de groep aanwezig is dient er een verantwoordelijke aangeduid te worden en aan iedereen duidelijk meegedeeld wie deze taak op zich neemt
  • indien de groep zich verder opsplits dient er per afgesplitste groep een verantwoordelijke aangeduid te worden.
 • We spreken af te verzamelen op de parking van de Canteclaer en niet binnen in het café (daar zouden we met veel te veel mensen veel te kort op elkaar staan)
 • Ook bij het verzamelen wordt de afstand van 1,5 m onder elkaar bewaard
 • We denken eraan dat de langste afstand (de snelste lopers) eerst te laten vertrekken, kort nadien de 2de groep en de koste afstand (traagste lopers) nadien. De wandelaars zouden in dit scenario laatst vertrekken. Daarom vragen we dan ook stipt op tijd te komen (woensdag om 19u30 – zondag om 9u30)
 • Na het trainen is iedereen uiteraard vrij om al dan niet nog iets te nuttigen in de Canteclaer. Vanaf dit moment zijn we als club niet meer verantwoordelijk en dient iedereen zich te houden aan de richtlijnen geldend voor de horeca en de instructies van de uitbaters. De maximum grootte van een gezelschap is dan beperkt 10 personen. Dit zal mogelijk zijn vanaf zondag 14 juni.
 • Douchen en/of mogelijk om zicht te verkleden zullen ten vroegste beschikbaar zijn vanaf 1 juli (dit is op dit ogenblik nog niet toegelaten).

 

Als bestuur hopen we dat iedereen zijn/haar gezond verstand gebruikt en wensen we alle leden een gezonde heropstart. Uiteraard is het bestuur steeds beschikbaar om bijkomende vragen te beantwoorden.

 

Namens het bestuur.

 

Alle activiteiten worden voorlopig opgeschort naar aanleiding van de maatregelen tegen het verspreiden van het Coronavirus. Hou jullie gezond!

vrijdag, 13 maart 2020

Beste runforfunners,

Zoals je wellicht al hebt gehoord hebt zijn de maartregelen ter bestrijding van het Corona-virus alweer strenger geworden. Het is dan ook niet meer toegestaan om nog langer recreatieve sportactiviteiten te organiseren. Dit zowel voor activiteiten beperkt tot de clubleden als voor publiek toegankelijke activiteiten.

Dit betekent concreet dat, en dit tot nader bericht, er geen enkele activiteit meer doorgaat. Er wordt niet gewandeld, niet gejogd en de beginnerscursus wordt voorlopig niet opgestart. Wanneer de maatregelen versoepelen brengen we jullie opnieuw op de hoogte en maken we nieuwe afspraken.

PS: het is niet verboden, sterker nog, het is aanbevolen om in je eentje een wandeling te maken of sportief bezig te blijven.

Nieuwjaarsreceptie

zaterdag, 4 januari 2020

Nieuwjaarsreceptie

zaterdag, 4 januari 2020

Op zaterdagavond 4 januari 2020 nodigen we ieder lid (bestaand of toekomstig) met zijn/haar partner uit op onze jaarlijks nieuwjaarsreceptie.

VAN HARTE WELKOM, KOM ZEKER EENS LANGS !

 

Plaats van het gebeuren : zaal Ysebaert - Zuidlaan - Zwalm

Duur: vanaf 18u tot 20u

 

Nieuwjaarsbuffet

zaterdag, 4 januari 2020

Nieuwjaarsbuffet

Dit buffet sluit aan op onze receptie. Het ene sluit het andere echter niet uit. Enkel deelnemen aan de receptie of dit buffet kan uiteraard ook.

Menu :

 • maaltijd in buffet gevolgd door taart met koffie
 • gezellig samenzijn met muziekje op de achtergrond

Prijs per persoon : 25 euro. In deze prijs zijn alle consumpties die jullie tijdens de avond drinken inbegrepen

Inschrijven :

 • Door het betalen van 25 euro per persoon aan Antoine, Carla, Sabine, Dirk, Johan of Eric
 • Door 25 euro per persoon over te schrijven op rekeningnr. 979-7891473-43 ( IBAN : BE66 9797 8914 7343 BIC : ARSP BE 22 ) op naam van Run for Fun Zwalm, met als mededeling 'nieuwjaarsbuffet + {naam persoon}'

Uiterste inschrijvingsdatum : Maandag 27 december 2019

VAN HARTE WELKOM !

 

Plaats van het gebeuren : zaal Ysebaert - Zuidlaan - Zwalm

Duur: vanaf 20u

Pagina's